Lees verder voor het recept!
Ingrediënten voor 25 macarons (50 schelpen)
- 300 gram amandelmeel
- 300 gram poedersuiker
- 2 keer 110 gram eiwit
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 75 ml water
- 2 el cacaopoeder
- een handje vol hazelnoten fijngehakt (optioneel)
Ingrediënten voor de macaron vulling
- 375 gram kook chocolade (verkrijgbaar van Verkade bij o.a. de Albert Heijn)
- 2 a 3 el nutella
- 150 ml slagroom
De macaronschelpen
Voeg het amandelmeel, poedersuiker en cacaopoeder samen. Doe dit mengsel in een keukenmachine en blend tot je een fijn poeder overhoudt. Als je geen keukenmachine hebt, dan zou je het mengsel ook eventueel 2 a 3 keer kunnen zeven.
Maak een kuil in het amandelmeelmengsel en doe hier het eerste portie eiwit in. Spatel dit er door heen tot dat je met een soort pasta overblijft. Op het begin lijkt het misschien niet te mengen, maar dat komt uiteindelijk helemaal goed! Dek het mengsel af en zet het apart voor later.
Doe nu de fijne kristalsuiker samen met het water in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur bij te houden.
Doe in de tussentijd het andere portie eiwit in de kom en begin deze te mixen als de suikerthermometer 115 graden aangeeft. Blijf mixen en wanneer de suikerthermometer 118 graden aangeeft, dan mag je langzaam de hete suiker er bij gaan gieten. Mix dit mengsel nog voor zo'n 6 minuten, totdat je stijve pieken hebt.
Doe eerst ongeveer een vierde van het opgeklopte eiwit bij de amandelpasta. Spatel dit er door heen tot het volledig is opgenomen. Voeg nu de rest van het opgeklopte eiwit bij de amandelpasta. Spatel tot het beslag lintjes vormt als je het beslag naar beneden laat vallen. Het beslag moet ongeveer zo dun zijn dan binnen 10 seconde de grove lijnen in het beslag weg zijn.
Spuit gelijkmatige rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en sla een paar keer met de bakplaat op het aanrecht zodat je luchtbelletjes naar boven ziet komen. Nu kan je eventueel wat fijngehakte hazelnoot over de schelpen heen strooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de minimaal 30 minuten drogen tot dat je ze aan kan raken en zit niet (!) meer plakken. Bak de macarons af in 10 minuten.
De vulling
Doe de kookchocolade en slagroom in een bak die in de magnetron kan. Verwarm het in de magnetron en roer het om de 20 seconde door. Blijf dit herhalen totdat je een egale glimmende massa hebt. Laat dit een uurtje buiten de koelkast opstijven en klop het dan op totdat het iets lichter is geworden. Voeg hier de Nutella bij en klop het nog enkele seconden goed door.
Vul de macarons met de vulling en klaar!
Vul de macarons met de vulling en klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten