Zelf hou ik van meringues die knapperig zijn aan de buitenkant, maar nog zacht van binnen. Mijn recept bakt daarom de meringues niet lang en op lage temperatuur, maar juist wat korte en op een hogere temperatuur. Lees verder voor het recept!
Ingrediënten voor 8-10 middelgrote meringues
- 4 eiwitten op kamertemperatuur
- 250 gram fijne kristalsuiker
- een beetje azijn
- een snufje zout
- eventueel een theelepel vanille extract
De meringues
Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak de kom en de mixer schoon met wat azijn. Klop de eiwitten op totdat ze schuimig zijn en slappe pieken vormen. Voeg hierna de suiker al kloppend lepel voor lepel toe. Klop het mengsel nog ongeveer 5 min op hoge stand. Het eiwit moet dik en glimmend zijn en je moet (vrijwel) geen suikerkristallen meer zien zitten. Voeg nu het snufje zout en eventueel de theelepel vanille extract toe en klop het er kort door heen.
Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. De meringues kan je elke grote maken die je wilt. Dit recept is ook geschikt als een basis voor pavlova. Bak de meringues ongeveer een halfuur, zodat ze knapperig voelen en makkelijk van het papier loskomen. Zorg ervoor dat je na ongeveer 5-10 minuten, als de meringues al wat steviger zijn en een klein beetje beginnen te kleuren, de meringues volledig (!) bedekt met aluminum folie (glimmende kant naar boven). Dit is belangrijk, want we bakken op een relatief hoge temperatuur. Als we de meringues niet zouden bedekken, is er een grote kans dat ze bruin/zwart worden aan de bovenkant.
Yosta
Geïnspireerd op: https://youtube.com/cupcakejemma
Geen opmerkingen:
Een reactie posten