Ingrediënten voor het deeg van 7 taartjes
- 115 gram gesmolten boter + wat extra
- 100 gram suiker
- een halve theelepel vanille extract
- een snufje zout
- 180 gram bloem
- 2 eetlepels amandel meel + wat extra
Ingrediënten voor de vulling
- 7 abrikozen
- een flinke scheut slagroom of crème fraiche
- 1 losgeklopt ei
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel gezeefde bloem
Het deeg
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet 7 taartvormpjes in met boter.
Mix de gesmolten boter samen met de suiker met een houten lepel tot een geheel. Voeg hierna alle andere ingrediënten toe en mix tot het op een koekjesdeeg lijkt. Verdeel het deeg over de vormpjes en druk het met je handen in de vormpjes, dit hoort vrij dun te zijn. Bak de deegbakjes zo'n 15 minuten tot ze omhoog komen en bruin worden. Strooi als ze uit de oven komen in elk bakje een beetje amandelmeel, dit zorgt ervoor de bakjes niet zompig worden.
De vulling
Was, ontpit en snij de abrikozen in dunne plakjes.
Voeg de slagroom, honing, ei en de bloem samen en klopt tot een glad geheel.
Schep nu eerst 2 a 3 eetlepels van het slagroommengsel in de bakjes en leg daarna de plakjes abrikoos erop in een patroon naar keuze.
Zet de bakjes opnieuw in de oven voor ongeveer 30 minuten, tot het slagroommengsel stevig is en de abrikoos zacht.
Yosta
Geïnspireerd op: http://www.epicurious.com/recipes/food/views/verlets-apricot-tart-101800
Geen opmerkingen:
Een reactie posten