vrijdag 14 augustus 2015

Frambozen kwarktaartjes

Vandaag heb ik het recept voor frambozen kwarktaartjes voor jullie. Ik maakte deze in kleine potjes in plaats van in een vorm. Lees verder voor het recept!



Ingrediënten voor ± 12 potjes of een kleinere springvorm
  • 130 gram bastognekoeken
  • 50 gram boter
  • 250 gram frambozen vers of diepvries
  • 75 gram suiker + een eetlepel voor door de slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 250 gram volle kwark
  • 375 ml slagroom

De bodem

Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine of verkruimel de koeken door ze in een zakje te doen en er met een deegroller op te slaan. Doe de kruimels in een kom, smelt de boter en voeg de gesmolten boter aan de kruimels toe. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de potjes of in de springvorm en druk stevig aan (met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel of een stamper) zodat er een bodem ontstaat.

De kwarkvulling

Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht en flexibel zijn. Doe in de tussen tijd de frambozen in een steelpannetje en kook een paar minuutjes totdat de grootste stukken framboos verdwenen zijn. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze aan het warme frambozenmengsel toe, ze zullen oplossen.


Haal de pan van het vuur en voeg de kwark er aan toe (het mengsel moet hier dus nog warm zijn!), roer tot een egale massa. Laat dit mengsel afkoelen.

Klop de slagroom samen met een eetlepel suiker lobbig.

Voeg nu de slagroom bij het afgekoelde kwark/framboosmengsel en spatel het er voorzichtig doorheen tot een egale massa.


Giet nu het frambozenmengsel op de bodempjes. Bij de potjes was het handig om hiervoor een trechtertje te gebruiken.

Laat de potjes/de taart minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Het handigst is om ze een nachtje in de koelkast te laten staan.

Ik decoreerde de potjes nog met een lintje en een lepeltje.

Yosta

Geïnspireerd op: https://kookgekwilma.wordpress.com/2014/10/04/frambozen-kwarktaart/


4 opmerkingen:

  1. Lieve Yosta,

    tot mijn schande moet ik bekennen nog niet eerder naar je blog gekeken te hebben. Vanavond is mijn eerste kennismaking en ik kan maar één ding zeggen: je bent werkelijk op alle fronten briljant! Je baksels zijn altijd verrukkelijk en origineel en daar heb je nu ook nog eens een onwijs hippe blog aan toegevoegd. Kan ik me abonneren? Ik kijk nu al uit naar het volgende recept... xxx Sacha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Sacha,
      Bedankt voor de lieve en leuke reactie! Ik heb vanaf vandaag een balkje staan op mijn blog met 'mis geen recept!', hieronder kan je een email adres invullen en abonneren. Zo zal er een mailtje worden verstuurd wanneer ik een nieuwe recept op mijn blog plaats. Ik zou het leuk vinden als u wilt abonneren! ;)

      Liefs,
      Yosta

      Verwijderen
    2. Hallo Yosta,

      ik ga meteen op zoek naar het balkje en abonneer me direct. Ik wil geen recept van je missen.... Liefs, Sacha

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen