Vandaag laat ik jullie het recept voor deze appeltaart cupcakes zien! Voor mij is dit herfst in een cakeje. Lees verder voor het recept en instructies.
Ingrediënten voor 12 grote of 24 mini cupcakes
- 215 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 230 gram kristalsuiker
- een snufje zout
- 185 ml melk
- 62 ml plantaardige olie (het beste is een zo neutraal mogelijke, zoals zonnebloem of arachideolie)
- 1 eetlepel yoghurt of zure room
- 1 theelepel vanille extract
- 62 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 groot ei (of 2 kleinere)
- 1 theelepel gember poeder
- 1 kleine theelepel nootmuskaat
- 1 grote theelepel kaneel
Ingrediënten voor de appelvulling
- 2 zure appels (bijvoorbeeld goudrenetten of granny smith)
- 50 gram suiker
- sap van (ongeveer) een halve citroen
- 60 ml water
- een flinke theelepel kaneel
Ingrediënten voor de topping
- 125 gram zachte ongezouten boter
- 125 gram poedersuiker
- 200 gram licht bruine basterd suiker
- 1 eetlepel suikerstroop (kan weggelaten worden)
- 1 theelepel vanille extract
- eventueel wat karamelsaus en koekkruimels
De appelvulling
Schil de appels en snij ze in kleine (voor mini cupcakes) of iets grotere (voor normale cupcakes) blokjes. Voeg deze samen met de suiker, citroensap, water en kaneel toe aan een pan. Breng dit aan de kook en laat doorkoken tot de appeltjes zacht (naar smaak) zijn geworden en het sap iets stroperiger. Laat het mengsel afkoelen.
De cakejes
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem samen met de suiker, het bakpoeder en zout in een mengkom en meng dit door elkaar. Voeg de roomboter toe en mix totdat je hele fijne kruimeltjes krijgt.
Voeg aan een maatbeker de melk, olie, yoghurt, ei en vanille extract toe en meng dit door elkaar. Schenk het mengsel terwijl je mixt langzaam bij het bloemkruimeltjes mengsel. Mix nog door tot je een egaal beslag krijgt. Voeg aan dit beslag de kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder toe en mix nog een laatste keer.
Vul de de cupcakevormpjes voor 3/4 met cakebeslag en bak ze totdat een sateprikker er droog uitkomt. Voor de mini cupcakes zal dit 15 a 20 minuten duren, voor normale cupcakes ongeveer 25 minuten. Laat ze afkoelen.
De topping
Klop de boter voor ongeveer 5 minuten op hoge stand totdat hij een stuk witter en lichter is geworden. Voeg beide suiker, de stroop en vanille extract toe. Mix opnieuw 5 minuten op hoge stand, schraap de kanten van de kom en mix weer voor een aantal minuten op hoog totdat alle suiker is opgenomen. (Eventueel kan er minder bruine suiker worden gebruikt).
De afwerking
Maak in elke cupcake een gaatje en vul deze op met de appelvulling. Spuit en smeer hierna de topping op de cupcakes. Maak af met eventueel wat karamel saus en koekkruimels.
Yosta
Geïnspireerd op: http://www.youtube.com/thescranline
Geen opmerkingen:
Een reactie posten