Vandaag laat ik jullie een echte basic zien, vanille cupcakes. Het lijkt misschien simpel, maar dat zijn deze cakejes zeker niet! Ze moeten luchtig zijn, maar ook zacht, gaar zijn, maar niet te droog en zo kun je het lijstje nog verder afmaken. Lees snel verder voor het recept!
Ingrediënten (voor ongeveer 12 normale cupcakes of 20 mini's) :
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- 145 gram witte basterd suiker
- 1 tl vanille extract, gekocht of zelfgemaakt zoals ik in de vorige baktips heb laten zien!
- 1 vanillestokje
- snufje zout
- 145 gram gesmolten (room)boter
- 130 gram bloem
- 15 gram maizena
- 2 el halfvolle of volle melk
De cakejes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren samen met de basterdsuiker, de melk, het vanille extract en het vanillestokje tot het goed gemengd is en net een beetje begint te schuimen. Van het vanille stokje gebruik alleen de zwarte puntjes, deze verkrijg je door het stokje door de midden te snijden en uit beide kanten de zwartje spikkels eruit te schrapen, het schraapsel doe je bij de eieren, het stokje kan je voor andere dingen gebruiken (check te vorige baktips!).
Schep de bloem samen met de maizena en het zout in een aparte kom door elkaar. Zeef dit mengsel om klontjes te voorkomen.
Mix beetje bij beetje het maizena bloem mengsel door het ei/suiker mengsel heen. Mix tot een glad mengsel.
Smelt de boter en laat hem iets afkoelen. Mix de gesmolten boter door je beslag heen.
Vul je cupcaketray met cupcakevormpjes naar keuze.
Vul elk cupcakevormpje voor zo'n 3/4 met beslag.
Bak de cupcakes af. Voor normale cupcakes duurt dit ongeveer 20 minuten, voor mini cupcakes ongeveer 12 minuten. Dit verschilt wel per oven. Het is dus belangrijk dat je zelf wanneer je cupcakes goudbruin beginnen te worden met een satéprikker test of ze gaar zijn. Prik de satéprikker in je cupcake, kom hij er volledig (!) schoon uit, dan zijn je cakejes gaar.
Laat de cakejes de eerste 5 a 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna kan je ze eruit halen. Nog even verder laten afkoelen en smullen maar!
Je kan de cupcakes nog decoreren met bijvoorbeeld glazuur, botercreme of chocolade.
Zelf heb ik de cupcakes nog gedecoreerd met botercreme en een kaartje.
Hoe vonden jullie mijn eerste recept? Laat vooral een berichtje achter! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en tot de volgende keer!
Yosta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten